admin
1 Comment

Πώς να σώσετε το γάμο σας πάση θυσία

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

sexyfaceΟ μήνας του μέλιτος τελείωσε και οι όρκοι παντοτινής αγάπης και ευτυχίας αρχίζουν να μοιάζουν όνειρο θερινής νυκτός όταν η σχέση του ζευγαριού διαβρώνεται από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, όταν στο παιχνίδι μπαίνουν οι σκοτούρες και τα καθημερινά έξοδα, η καριέρα, τα παιδιά, οι παραμελημένοι φίλοι…όλα μοιάζουν να μην είναι και τόσο ρόδινα τελικά. Κι αν η ψυχολογική πίεση είναι μεγάλη δεν θα αργήσετε και πολύ να οδηγηθείτε στη σκέψη του διαζυγίου…Το διαζύγιο όμως δεν είναι λύση. Εάν αγαπάτε πραγματικά το σύντροφό σας θα κάνετε τα πάντα για να σώσετε το γάμος σας. Φυσικά, αυτό δεν θα είναι εύκολο καθώς θα χρειαστεί να κοπιάσετε στη προσπάθειά σας αυτή, αλλά στο τέλος να είστε σίγουρες πως θα αξίζει τον κόπο!

 

Ξεκινώντας την προσπάθειά σας θα πρέπει πρώτα απ’όλα να οπλιστείτε με τη δύναμη της συγκαταβατικότητας και τη δύναμη της συγχώρεσης. Εάν ο σύζυγός σας έχει κάνει κάτι το οποίο σας έχει πληγώσει πρέπει να μάθετε να συγχωρείτε. Κι αν έχετε κάνει εσείς κάτι που τον πλήγωσε, στο χέρι σας είναι να του ζητήσετε να σας συγχωρέσει. Όποιο σύννεφο κι αν σκιάζει το γάμο σας να θυμάστε πως πάντα ο ήλιος λάμπει πίσω από αυτό…κάθε παραστράτημα και κάθε λάθος σε ένα γάμο μπορούν να συγχωρεθούν…αρκεί να βρείτε τη δύναμη να το κάνετε και να πιστέψετε πως ο γάμος σας το αξίζει…και όταν διώξετε τα σύννεφα, ο ήλιος θα ζεστάνει και πάλι τις καρδιές σας!

 

Η επικοινωνία είναι το επόμενο σημαντικό στοιχείο σε μια σχέση. Σε μια επιτυχημένη σχέση. Το άγχος της δουλειάς, τα παιδιά, τα διαφορετικά ωράρια συχνά αποξενώνουν το ζευγάρι, καθώς υπάρχει ελάχιστος χρόνος για επικοινωνία. Φροντίστε να δημιουργείτε συνθήκες επικοινωνίας χαλαρώνοντας με το σύζυγό σας με ένα ποτήρι κρασί (και χωρίς να ανοίξετε την τηλεόραση) όταν τα παιδιά έχουν πια πάει για ύπνο… Εάν πάλι η κατάσταση είναι πιο σοβαρή και αισθάνεστε πως ο σύντροφός σας είναι ήδη με το ένα πόδι έξω από την πόρτα, κάντε του το τραπέζι εκτός σπιτιού σε κάποιο ρομαντικό εστιατόριο και χωρίς να δώσετε μεγάλες διαστάσεις στο ζήτημα, δώστε του την ευκαιρία να σας ανοιχτεί και να σας μιλήσει. Μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο εκδηλωτικοί μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι εάν τους δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουν και να ανοιχτούν…

 

Τρίτο πολύ σημαντικό συστατικό ενός πετυχημένου γάμου: ο σεβασμός. Εάν είστε καιρό με κάποιον συχνά τον θεωρείτε πλέον δεδομένο και παύετε να δείχνετε ενδιαφέρον για να διατηρήσετε τη διαπροσωπική σας σχέση ζωντανή. Δείξτε στο σύντροφό σας πως τον νοιάζεστε πραγματικά και κάντε ότι είναι δυνατό για είναι η ζωή του μαζί σας πιο χαλαρή, πιο ξεκούραστη και γιατί όχι και γεμάτη εκπλήξεις! Ποτέ μην θεωρείτε τον άλλο δεδομένο και έτσι θα κρατήσετε ζωντανή τη φλόγα του έρωτά σας!

 

Μην αποξενώνεστε από το σύντροφό σας, συζητήστε ανοιχτά μαζί του όλα όσα αισθάνεστε και δουλέψτε για να καλυτερεύσετε τη ζωή σας. Να θυμάστε πως αυτός είναι ο άνθρωπος που αγαπήσατε, ο άνθρωπος που ερωτευτήκατε, που γελάσατε και περάσατε όμορφα μαζί του χρόνια τώρα…στο χέρι σας είναι αυτό να κρατήσει για πάντα. Με προσπάθεια και υπομονή θα έχετε σίγουρα έναν πολύ ευτυχισμένο γάμο!

One Response to Πώς να σώσετε το γάμο σας πάση θυσία

  1. Όνομα*kostas papadopoulos September 11, 2011 at 19:37

    CommentΚΑΙ ΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ 2 ΠΑΙΔΙΑ? ΠΩΣ ΣΩΖΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ? ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>