Christina
No Comments

Αρωματοθεραπεία η πιο αρχαία τεχνική χαλάρωσης

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

9iopjkopjkΑρωματοθεραπεία η πιο αρχαία τεχνική χαλάρωσης.

Η αρωματοθεραπεία είναι μια τεχνική χαλάρωσης και εκτόνωσης των μυών που χρησιμοποιείται από την εναλλακτική ιατρική ως μια μορφή θεραπείας εναντία ορισμένων παθήσεων. Οι αρωματοθεραπευτές πιστεύουν ότι η χρήση φυσικών ελαίων από λουλούδια, φύλλα, βλαστούς και άλλα μέρη των φυτών διεγείρει την λειτουργία του εγκεφάλου. Επιπλέον τα αιθέρια ελαία όπως αλλιώς ονομάζονται είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την ανακούφιση του σωματικού πόνου, την καταπολέμηση της κακής διάθεσης και την χαλάρωση του οργανισμού.

Η ιστορία της αρωματοθεραπείας είναι πολύ μακρινή και χρονολογείται από το 3000 π.Χ στην Ινδία και την Περσία. Στην Κίνα χρησιμοποιόυνταν παράλληλα με τεχνικές βελονισμού και στην Αίγυπτο ως τεχνική καλοπισμού .Στην αρχαία Ελλάδα ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης λέγεται ότι χρησιμοποιούσε τα αιθέρια ελαία στα λουτρά και σε φάρμακα ενάντια στην τότε πολυδιαδεδομένη νόσο της Πανούκλας. Αργότερα μετά την ήττα των Ελλήνων από τους Ρωμαίους η τέχνη της αρωματοθεραπείας περνάει και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης καθώς και στην Αμερική.

Τα αρώματα είναι άρρηκτα συνδεμένα με την ψυχολογική και συναισθηματική μας διάθεση αλλά και με την μνήμη. Πόσες φορές δεν αναπολήσατε την μυρωδιά από τα λουλούδια του μπαλκονιού σας ότ90ξοιξαν ήσασταν μικρές ή την αναζωογονητική μυρωδιά της θάλασσας που σας ξεσηκώνει. Η αρωματοθεραπεία λοιπόν δίνει την λύσει σε πολλά ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα μέσα από τα υπέροχα αρώματα που αναβλύζουν. Για αυτό αν θέλετε να την δοκιμάσετε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Ένας εξειδικευμένος φυσικοθεραπευτής θα επιλέξει τα κατάλληλα αιθέρια έλαια που θα είναι περισσότερο αποτελεσματικά για την πάθησή σας και θα εφαρμόσει ειδικές τεχνικές μασάζ που θα τονώσει τις λειτουργίες των οργάνων του σώματος σας. Είναι μια χαλαρωτική εμπειρία που θα απολαύσετε με κλειστά τα μάτια. Ωστόσο για όσες θέλουν να την εφαρμόσουν σπίτι τους στην αγορά υπάρχουν αγνά αιθέρια έλαια που μπορούν να προστεθούν σε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο. Ωστόσο θα πρέπει να είστε προσεκτικές με την χρήση τους καθώς δεν ενδείκνυνται για εγκύους και για ανοιχτες πληγές. Επιπλέον δεν θα πρέπει να εφαρμόζονται κατευθείαν πάνω στο σώμα. Πιο κάτω υπάρχουν ορισμένα αιθέρια έλαια που μπορούν να δράσουν καταλύτικά σε συγκεκριμένες παθήσεις. Μήπως τελικά η ψυχολογική και σωματική σας υγεία εξαρτάται από την μύτη σας;

Για το άγχος
Αιθέρια έλαια όπως η λεβάντα, το γιασεμί, το μελισσόχορτο και το μανταρίνι είναι ιδανικά για την καταπολέμηση του άγχους αφού θα λειτουργήσουν ως καταπραϋντικό.

Για την αϋπνία
Το άρωμα του πορτοκαλιού λειτουργεί ως τονωτικό για τον οργανισμό αφού ανανεώνει όλο το σώμα ξεκουράζοντας το. Για αυτό είναι το κατάλληλο για όσους υποφέρουν από αϋπνίες, νευρικότητα και ταχυπαλμίες.

Για την κατάθλιψη
Τα περισσότερα αρώματα λειτουργούν ως αντικαταθλιπτικά. Τα κυριότερα από αυτά είναι το λεμόνι, η λεβάντα, το γιασεμί, το χαμομήλι και η μέντα.

Για την σωματική κούραση
Ο βασιλικός είναι εξαιρετικός για τα προβλήματα κόπωσης .Χαρίζει διαύγεια και τονώνει το νευρικό σύστημα.

Για το κρυολόγημα
Ιδανικό αιθέριο έλαιο για το κρυολόγημα και τον πυρετό αποτελεί η μέντα αφού απολυμαίνει την ατμόσφαιρα και ανοίγει την αναπνοή. Επιπλέον για τον βήχα ενδείκνυται το κυπαρίσσι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>