Christina
No Comments

Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και η ιστορία τους!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και η ιστορία τους!

Τους θαυμάζουμε για την φινέτσα τους, τους ερωτευόμαστε για την γοητεία τους αλλά πολύ περισσότερο τους λατρεύουμε για τις μακαρονάδες τους. Δεν είναι άλλοι από τους Ιταλούς οι οποίοι από ότι φαίνεται ξέρουν απολαμβάνουν το φαγητό σε κάθε στιγμή της ζωής τους. Έτσι σας αποκαλύπτουμε μερικά από τα μυστικά τους που θα απογειώσουν τις μακαρονάδες σας.

Πουτανέσκα

η9πηοι

Σύμφωνα με τον μύθο η συνταγή επινοήθηκε από της Ιταλίδες πόρνες οι οποίες λόγω του ελάχιστου χρόνου που συνήθιζαν να φτιάχνουν το συγκεκριμένο φαγητό.

Θα χρειαστείτε
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6
1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες
100 γρ. ελιές κομμένες σε ροδέλες
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
1 ματσάκι μαϊντανό
6 ψιλοκομμένες αντζούγιες
1 κ.σ. κάπαρη
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι(με μέτρο γιατί περιέχουν και οι αντζούγιες και οι ελιές)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τις αντζούγιες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, την κάπαρη, τις ελιές και ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και ύστερα αλατοπιπερόνουμε. Ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό για το άρωμα.

Καρμπονάρα

οηθιην

Αν και η προέλευσή της αποτελεί ακόμα μυστήριο πολλές εκδοχές έχουν διατυπωθεί σχετικά με το όνομα της καρμπονάρας. Η πιο συνηθισμένη εκδοχή αναφέρει ότι οι άντρες στα βουνά του Λάτσιο που ήταν ανθρακωρύχοι(κάρβουνο=Carbone) βρήκαν έναν εύκολο τρόπο να δίνουν γεύση στα ζυμαρικά ανακατεύοντάς τα με μια σάλτσα που περιείχε αυγά ,τυρί και μπέικον . H συνταγή διαδόθηκε σε όλη την Ιταλία μέσω των Ρωμαίων που είχαν καταφύγει στα βουνά εκείνα κατα την διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο μακαρόνια
2/3 του φλιτζανιού παντσέτα (είδος μπέικον)
3 αβγά
3/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε την παντσέτα μέχρι να βγάλει το λίπος της. Βγάζετε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτετε το σκόρδο. Έπειτα τοποθετείτε ένα βαθύ μπολ στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια που βράζει και ρίχνετε μέσα τα τρία αβγά. Προσθέτετε την παρμεζάνα , αλάτι και πιπέρι. Σουρώνετε τα μακαρόνια και τα χύνεται στο τηγάνι με την παντσέτα και το σκόρδο. Προσθέτετε το μείγμα με τα αβγά και το τυρί και έτοιμη.

Spaghetti alla Chitarra

iohjiohn

Για την συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιούνται χειροποίητα ζυμαρικά φτιαγμένα από νερό, αλεύρι, αυγό και λίγο αλάτι. Η ΟΝΟΜΑΣΊΑ οφείλεται στον τρόπο παρασκευής των ζυμαρικών. Όταν ανοίγουμε το φύλλο των ζυμαρικών, το τοποθετούμε πάνω σε μια ανοιχτή ξύλινη κάσα, που έχει στο πάνω μέρος της πολλά παράλληλα, μεταλλικά και λεπτά σκοινιά, όπως ακριβώς έχει και η κιθάρα.

Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο μακαρόνια
400 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
250 γρ. άπαχο αρνί
100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
Μισό ποτήρι λευκό κρασί
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κ.σ. τριμμένο τυρί πεκορίνο
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
Λίγα φύλλα βασιλικού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας μαζί με 2 φύλλα δάφνης. Την αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε την σάλτσα με τα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και τα φύλλα βασιλικού. Η μακαρονάδα σας είναι έτοιμη να την απολαύσετε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>