admin
No Comments

Φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

autumn Είναι η περίοδος που σταδιακά προετοιμάζουμε το σπίτι (αλλά και τους εαυτούς μας) να υποδεχθεί το χειμώνα.

Αρχικά, για να αλλάξουμε διάθεση και να μπούμε στο φθινοπωρινό κλίμα, πρέπει να προσαρμόσουμε την χρωματική παλέτα των χώρων μας. Από τα έντονα κεφάτα χρώματα του καλοκαιριού, θα πρέπει να περάσουμε στα πιο «ήπια» χρώματα, εκείνα της φθινοπωρινής φύσης. Γι’ αυτό όποιο διακοσμητικό σε χρώμα έντονου μπλε, κόκκινοο, κίτρινου, καλό θα ήταν να πάρει την άγουσα για την αποθήκη. (Και μιας και θα κάνετε τη βόλτα μέχρι την αποθήκη, βγάλτε τα χαλιά που έχετε φυλαγμένα, τινάξτε τα, κι αφήστε τα να αεριστούν, αφού σε λίγο θα τα χρειαστείτε). Όλα αυτά θα δώσουν τη θέση τους στα γήινα χρώματα του φθινοπώρου: καφέ, μπεζ, παστέλ τόνους του κίτρινου και του πορτοκαλί, ακόμη και γλυκό μπορντό και βυσσινί.

Αυτά τα χρώματα ταιριάζουν πολύ όμορφα με το πράσινο, κι αφού η οικολογία είναι μόδα, κάντε μια βόλτα στην αγορά και αγοράστε «πράσινα» (κι όχι απαραίτητα πράσινα!) αντικείμενα διακόσμησης. Προτιμήστε αντικείμενα διακόσμησης από ανακυκλωμένο ξύλο, γυαλί, ακόμη και μαλακά μέταλλα,που θυμίζουν το γκρι της πέτρας, που επίσης προσδίδει ένα φθινοπωρινό mood. Αγοράστε επίσης μεγάλα μπολ, που θα τα γεμίσετε με μεγάλους ξηρούς καρπούς (όπως ακαθάριστα καρύδια και φουντούκια), τα οποία τα τοποθετήσετε πάνω σε τραπεζάκια στο σαλόνι ή πάνω στο μεγάλο τραπέζι της τραπεζαρίας.

Αυτή την περίοδο, επίσης, θα βγάλουμε τις αραχνοϋφαντες κουρτίνες και στη θέση τους θα βάλουμε πιο χοντρές, που θα βοηθούν στην καλύτερη θερμομόνωση του σπιτιού, εμποδίζοντας το κρύο να μπαίνει και τη θερμότητα να χάνεται. Στο υπνοδωμάτιο θα αντικαταστήσουμε το λεπτό σκέπασμα του κρεβατιού μ’ ένα πιο χοντρό, αφού τις φθινοπωρινές νύχτες κάνει ύπουλη ψύχρα. Στο σαλόνι, θα βάλουμε όμορφα ριχτάρια, για να ντύσουμε τους καναπέδες που δροσίζονταν «γυμνοί» το καλοκαίρι, για να δώσουμε στο σαλόνι μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Προτιμήστε ριχτάρια σε σκούρο πράσινο ή ακόμα και χλωμό σκούρο μωβ και μελί.

Απ΄τις βόλτες στην αγορά, μην ξεχάσετε να εφοδιαστείτε με πολλά κεριά και κηροπήγια, αφού τα φθινοπωρινά βραδάκια, όταν σουρουπώνει, θα τ’ ανάβετε για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Μην φοβηθείτε να χαλάσετε κάτι παραπάνω, αφού είναι προτιμότερο για να πάρετε μεγάλα κεριά (που δεν τελειώνουν γρήγορα και δεν βγάζουν πολύ καπνό) και είναι αρωματικά. Το απαλό τους άρωμα θα σας ηρεμεί και θα βελτιώνει την ψυχική σας διάθεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>