Christina
No Comments

Καταπολεμήστε το άγχος τώρα!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

αγχος 3Καταπολεμήστε το άγχος τώρα!

Άγχος το κυριότερο πρόβλημα των εποχών μας .Υπάρχουν στιγμές που χάνουμε τον έλεγχο του εαυτού μας, οι φόβοι μας μας υπερνικούν και αντιμετωπίζουμε υψηλή συναισθηματική ένταση. Το στρες υπάρχει πάντα στη ζωή όλων μας και όπως δείχνουν οι έρευνες όσο περνούν τα χρόνια και οι ρυθμοί της ζωής γίνονται πιο σύνθετοι, θα επιδεινώνεται.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες οι Έλληνες κατέχουν την πρωτιά σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης στα επίπεδα του άγχους στην καθημερινότητά τους. Ενώ σύμφωνα με αμερικανικές έρευνες οι γυναίκες είναι δυο φορές πιο ευάλωτες στο στρες σε σχέση με τους άντρες. Και επειδή όλοι γνωρίζουμε τις βαρύτατες επιπτώσεις που έχει το άγχος στην ψυχική και σωματική μας υγεία εδώ είναι μερικοί τρόποι για να το καταπολεμήσετε και να και να ενισχύσετε την ευεξία σας.

Ένας από τους βασικότερους τρόπους αντιμετώπισης του άγχους βρίσκεται στην διατροφή. Η διατροφή θα ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού σας και θα λειτουργήσει αγχολυτικά. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με αντιοξειδωτικά! Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως το πορτοκάλι ,οι ντομάτες και οι πιπεριές θα ελέγξουν τα επίπεδα του άγχους και θα δυναμώσουν τον οργανισμό σας. Επίσης τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη του συμπλέγματος Β είναι αναγκαίες για την σωστή λειτουργία του νευρικού σας συστήματος. Τέτοιες είναι το αβοκάντο, το άπαχο κρέας ,οι ξηροί καρποί και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τέλος ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι θα καταστείλει τα νεύρα σας και θφιλιαα μειώσει τα επίπεδα κορτιζόλης του οργανισμού που είναι η ορμόνη του άγχους.

Η άσκηση συμβάλλει καθοριστικά στην μάχη εναντίον του άγχους! Αθλήματα όπως το kick-boxing , οι πολεμικές τέχνες και το τρέξιμο θα σας ενεργοποιήσουν καταπολεμώντας το αρνητικό συναίσθημα. Επίσης η σωματική άσκηση αυξάνει τα επίπεδα ενδορφίνων του οργανισμού που είναι οι ορμόνες της ευχαρίστησης. Ακόμα η ενασχόληση με την γιόγκα θα αφυπνίσει σώμα και πνεύμα .Οι διάφορες τεχνικές που συνδυάζει όπως οι ασκήσεις για σωστή αναπνοή θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το άγχος σας.

Διασκεδάστε με τους φίλους σας! Η φιλία και ιδιαίτερα η γυναικεία λειτουργεί ως φάρμακο κατά του άγχους .Οι ουσιαστικές ώρες που περνάτε με τους φίλους σας και οι στιγμές γέλιου σας βοηθάνε να μην σκέφτεστε τα προβλήματά που σας αγχώνουν ενώ σας χαρίζουν αξέχαστες στιγμές ξεγνοιασιάς και εφορίας.

Ακούστε μουσική! Οι απαλές μελωδίες σε αργό ρυθμό όπως τα κλασσικά και έντεχνα κομμάτια θα σας χαλαρώσουν ρίχνοντας την αρτηριακή σας πίεση και μειώνοντας τα επίπεδα αδρεναλίνης στο αίμα.

Τέλος μορφές χαλάρωσης όπως η αρωματοθεραπεία, το μασάζ και το spa είναι σίγουρα ευεργετικά στην καταπολέμηση του άγχους. Μειώνουν τα επίπεδα κορτιζόνης στο αίμα και σας ξεκουράζουν από μια δύσκολη μέρα .

Βελτιώστε την πνευματική και σωματική σας υγεία καταπολεμώντας το άγχος. Η θετική διάθεση και η αισιοδοξία θα αποτελέσουν την πυξίδα για την επιτυχία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>