Christina
No Comments

Διάλεξε το άθλημα που σου ταιριάζει!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

athlima“Νους υγιής εν σώματι υγιή” έλεγε ο Ιπποκράτης και δεν είχε άδικο. Όλοι γνωρίζουμε τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης στον οργανισμό όσον αφορά την σωματική και ψυχική υγεία. Ωστόσο δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες, δεξιότητες και στόχους που θα μας κατευθύνουν ώστε να επιλέξουμε το είδος της άσκησης που ανταποκρίνεται καλύτερα στις σωματικές και ψυχικές μας ανάγκες . Υπάρχουν λοιπόν αθλήματα και ασκήσεις γυμναστικής που μπορούν πραγματικά να μας θεραπεύσουν από σωματικές παθήσεις και ψυχικά προβλήματα που μας βασανίζουν.

1.Αρχικά όσοι από εσάς αντιμετωπίζετε πόνους στην μέση, στην σπονδυλική στήλη και τον αυχένα καλύτερο θα ήταν να επιλέξετε μια ήπιας μορφής άσκηση όπως το κολύμπι και οι pilates. Ιδιαίτερα η υδρογυμναστική και το κολύμπι είναι η πιο αποτελεσματική λύση για την οσφυαλγία αφού το σωματικό βάρος μέσα στο νερό μειώνεται εξαιτίας της άνωσης καθιστώντας αυτού του είδους τις ασκήσεις ασφαλέστερες για την μέση. Ακόμα ένα καθημερινό πρόγραμμα κοιλιακών και ραχιαίων θα ενδυναμώσει τους μυς στην περιοχή της κοιλιάς και γύρω από την μέση και θα βελτιώσει έτσι την κινητικότητα και την αντοχή της σπονδυλικής στήλης.

2.Αν βασανίζεστε από πονοκεφάλους, ιλίγγους και ημικρανίες προτιμήστε το ποδήλατο .Όταν αθλούμαστε ο οργανισμός εκκρίνει τις ενδορφίνες που είναι ορμόνες χαράς που μας βοηθούν να ελέγξουμε έτσι τους πονοκεφάλους. Ωστόσο η ποδηλασία σε σχέση με άλλες μορφές αθλητισμού θα σας ανακουφίσει. Δοκιμάστε την!

3.Εαν υποφέρεται από προβλήματα συγκέντρωσης και υπερκινητικότητας ένα πρόγραμμα δομημένων αερόβιων ασκήσεων θα σας βοηθήσει σημαντικά να ανακτήσετε την προσοχή σας και να ελέγξετε την νευρικότητά σας.

Woman with Towel Around Neck 4.Ο ανεπαρκής ύπνος και οι αϋπνίες έχουν σχετιστεί με σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι άνθρωποι που αθλούνται, σύμφωνα με έρευνες, αποκτούν υψηλότερη ποιότητα ύπνου από αυτούς που δεν αθλούνται γεγονός που συμβάλλει καθοριστικά σε μια αρτιότερη ψυχική και σωματική υγεία. Ιδανικές ασκήσεις για την καταπολέμηση των διαταραχών του ύπνου αποτελούν οι ασκήσεις διαλογισμού σαν την yoga και το tai chi.

5.Τέλος, το πιο συνηθισμένο και δυσβάσταχτο πρόβλημα της εποχής μας το stress μπορεί να καταπολεμηθεί με το περπάτημα και το τρέξιμο .Ενώ ο χορός και η γιόγκα θα σας χαρίσουν ατέλειωτες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς βοηθώντας σας να αποβάλλετε το άγχος
Ο αθλητισμός λοιπόν φαίνεται να δίνει και πάλι την λύση για έναν υγιή τρόπο ζωής καταπολεμώντας πολλών ειδών παθήσεων που σας ταλαιπωρούν. Ωστόσο το μυστικό της επιτυχίας μάλλον είναι η καλή θέληση και η ενεργητικότητα για αυτό τι περιμένετε δράστε τώρα!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>