Christina
No Comments

Ταξίδι στην Νότια Αφρική η πιο μαγική εμπειρία…

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ioujoiujΤαξίδι στην Νότια Αφρική η πιο μαγική εμπειρία…

Νότια Αφρική η χώρα της άγριας φύσης και της πλούσιας βλάστησης , η χώρα των πολλών φυλετικών γλωσσών και του οραματιστή Μαντέλα. Το έθνος ουράνιο τόξο όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς λόγω του πολυπολιτισμικού του χαρακτήρα, έχει να επιδείξει ένα πλήθος από φυσικές ομορφιές που θα μαγέψουν τον καθένα. Ένα μέρος που έχει κάτι για κάθε ταξιδιώτη, για κάθε budget.Κοσμοπολίτικες πόλεις, παγκοσμίου φήμης σαφάρι και ας μην αναφέρουμε τα εκπληκτικά αξιοθέατα που θα σας κόψουν την ανάσα.
Το νοτιότερο άκρο της Αφρικής έχει κλίμα μεσογειακό και αντίθετες εποχές, αφού βρίσκεται στον ίδιο παράλληλο με την Ελλάδα αλλά σε διαφορετικό ημισφαίριο. Η ιδανική λοιπόν εποχή για να την επισκεφτείτε είναι τέλος Νοεμβρίου με αρχές Μαρτίου. Ήλιος, θάλασσα και πλούσια βλάστηση είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που σκιαγραφούν το απέραντο μαγικό τοπίο της Νοτίου Αφρικής. Σε αυτήν την πανέμορφη χώρα υπάρχουν τα πιο υπέροχα πράγματα για να δείτε που θα σας μείνουν αξέχαστα.

Σαφάρι
Εδώ θα βρείτε ένα από τα πιο άγρια μέρη στον κόσμο με τα πιο αδίστακτα πλάσματα του ζωικού βασιλείου. Με μια αφθονία από εθνικά πάρκα, δάση, απέραντες λίμνες, ποτάμια για rafting και άλλες δραστηριότητες ένα σαφάρι στη Νότια Αφρική πρέπει να είναι από τις πρώτες προτεραιότητες ενός ταξιδιώτη. Το διεθνούς φήμης Εθνικό Πάρκο Kruger καθώς και Sabi Sand Park είναι τα μεγαλύτερα της Νότιας Αφρικής. Εκεί μπορείτε να παρατηρήσετε τα μεγαλύτερα ζώα της άγριας ζούγκλας σε απόσταση αναπνοής. Σίγουρα τα έχετε δει σε αμέτρητα ντοκιμαντέρ και βιβλία αλλά ήρθε η στιγμή να τα δείτε και από κοντά , είναι τα φημισμένα Big Five(λιοντάρι, ελέφαντας, λεοπάρδαλη, βουβάλι, ρινόκερος) . Η επαφή με άγριο τοπίο της σαβάνας σας υπόσχεται μια συναρπαστική και αξέχαστη εμπειρία ζωής και παράλληλα θα σας αποπνεύσει μεγαλύτερο σεβασμό για την φύση και την προστασία των ζώων.

 Κοσμοπολίτικες πόλεις
Μπορεί η συγκλονιστική άγρια φύση της σαβάνα να σας καθηλώσει αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο απίθανο από τη αύρα μιας κοσμοπολίτικης πόλης στο νοτιότερο σημείο της αφρικανικής ηπείρου. Εκεί που ο ειρηνικός ωκεανός συναντάει τον ινδικό δεσπόζει η μοντέρνα και φιλόξενη πόλη του Cape Town .Οι απέραντες παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις λευκές αμμουδιές σε συνδυασμό με το επιβλητικό Table Mountain έχουν καταστήσει το Cape Town μια από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο. Επιπλέον οι φιλικοί κάτοικοι και ο αέρας ελευθερίας που αποπνέει η πόλη θα σας εντυπωσιάσει. Το ακρωτήρι της Καλής ΕλπίδAerial view of Cape Town, South Africaας είναι ένα πανέμορφο μέρος για να θαυμάσετε τον απέραντο ωκεανό. Αρκετά βορειότερα βρίσκεται το Γιοχάνεσμπουργκ, η πιο πράσινη πόλη στον κόσμο. Το μεγάλο κοσμοπολίτικο κέντρο και πόλη του χρυσού όπως ονομάζεται κατακλύζεται από μια ποικιλία αφρικάνικων φυλετικών ομάδων. Η σύγχρονη ζωή στο Γιοχάνεσμπουργκ θα σας κάνει να βιώσετε έντονα τον ethnic και ταυτόχρονα δυτικό τρόπο ζωής της πόλης.

Μουσική και Φαγητό
H μουσική της Νότιας Αφρικής χαρακτηρίζεται από πολλών ειδών μουσικά ακούσματα εξαιτίας του πολυφυλετικού της χαρακτήρα. Μερικοί από τους καλλιτέχνες που έχουν ξεχωρίσει για το ταλέντο τους είναι η τραγουδίστρια και συνθέτρια Louise Du Toit , η Miriam Makebaoch Simphiwe Dana και το συγκρόυτημα Ladysmith Black Mambazo .

Η κουζίνα της Νότιας Αφρικής είναι επίσης επηρεασμένη από την κουζίνα χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία , η Ιταλία και πολλές άλλες εξαιτίας της αποικιοκρατίας. Για αυτόν τον λόγο οι τοπικές παραδοσιακές κουζίνες έχουν αναμιχθεί με τις δυτικοευρωπαϊκές δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό γευσεων που θα σας συναρπάσει. Να είστε προετοιμασμένοι για μεγάλες ποσότητες σε νόστιμο κρέας από ζώα όπως το ελάφι αλλά και φρέσκα ψάρια. Επιπλέον για τους λάτρες της χορτοφαγίας θα έχετε την τύχη να γευτείτε εξωτικά φρούτα όπως το μάνγκο και η παπάγια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>