Christina
No Comments

Σπουδαίες γυναίκες πίσω από σπουδαίους άντρες πoιό είναι το μυστικό της επιτυχίας τους;

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

iohuiohΣπουδαίες γυναίκες πίσω από σπουδαίους άντρες ποιό είναι το μυστικό της επιτυχίας τους;

Με το πέρασμα των αιώνων οι γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο βίωσαν και ακόμα βιώνουν την καταπίεση από την αντρική κυριαρχία. Οι κοινωνίες ήτα για πολλά χρόνια ανδροκρατούμενες και τα δικαιώματα των γυναικών ανύπαρκτα. Οι γυναίκες συνήθιζαν να ζουν υπό την σκιά του αντρικού πληθυσμού και να υποτάσσονται στις επιταγές του. Όλα αυτά άλλαξαν σταδιακά και επίσημα το 1909 όπου γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Διεθνής ημέρα της Γυναίκας, με αφορμή τον ξεσηκωμό των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας στην Νέα Υόρκη οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ωστόσο παρά τον κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα που απέκτησε η ημέρα αυτή στην εποχή μας έχει λάβει και ένα συναισθηματικό υπόβαθρο. Είναι μέρα έκφρασης της συμπάθειας και της ευχαρίστησης των αντρών προς τον γυναικείο πληθυσμό. Όχι αδίκως βέβαια καθώς το ρητό πως πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα βρίσκεται μια έξυπνη και δυναμική γυναίκα φαίνεται ότι ισχύει.

Η ιστορία έχει δείξει πολλές φορές ότι πίσω από τους ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη υπάρχουν γυναίκες που η παρουσία τους έχει υπάρξει καταλύτης για την επιτυχία τους. Ζωντανά παραδείγματα γυναικών που ενέπνευσαν τους άντρες τους είτε ως σύζυγοι είτε ως ερωμένες αποτελούν η Diane Keaton για τον θρύλο του κινηματογράφου Woody Allen ο οποίος την αποκαλούσε ιδιοφυΐα, η 17 χρωνη Marie-Therese Walter για τον Πικάσο που αποτελούσε την έμμονη ιδέα του για την ιδανική ομορφιά και την αγάπη. Τέλος η Kate Moss λατρεύτηκε για την απλότητά της από πολλούς, μάλιστα για αυτήν είχε κατασκευαστεί άγαλμα από 100% χρυσάφι το 2008.
Αυτά είναι μόνο ελάχιστα παραδείγματα από ακαταμάχητες γυναίκες που με την ομορφιά τους αλλά κυρίως με την προσωπικότητά τους οδήγησαν τους άντρες τους στην κορυφή. Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά όμως μια τέτοιας σπουδαίας γυναίκας;

Μια γυναίκα πρέπει να είναι ανεξάρτητη και σίγουρη για τον εαυτό της, πρέπει να είναι ίση με τον άντρα και να είναι συνοδοιπόρος του. Να τον στηρίζει και να τον εμψυχώνει στις δύσκολες στιγμές. Πρέπει να είναι υπομονετική σε κάθε έξαρση θυμού και στις δύσκολες καταστάσεις να λειτουργεί με ψυχραιμία. Οι άντρες διαθέτουν ελάχιστα κοντινά πρόσωπα με τα όποια μπορούν να μοιραστούν τις ανησυχίες τους στις δύσκολες στιγμές και ένα από αυτά είναι η σύντροφός τους. Για αυτό κερδίστε την εμπιστοσύνη του και δείξτε του την αγάπη σας.
Μια έξυπνη και δυναμική γυναίκα μπορεί να αποτελέσει το πιο ισχυρό όπλο για την επιτυχία ενός άντρα αρκεί να το θελήσει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>