admin
No Comments

Ο έρωτας στα χρόνια του Facebook!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

facebookloveΈχετε κοινούς φίλους. Βλέπεις το όνομά του στις σελίδες των φίλων σου, διαβάζεις τα σχόλια που αφήνει, έχεις προσέξει ότι έχετε κοινά στον τρόπο που σκέφτεστε, στα πράγματα που σας αρέσουν, στον τρόπο που αντιδράτε στις ανανεώσεις και στις διάφορες δραστηριότητες των κοινών σας φίλων στο Facebook. Σου έχει δημιουργηθεί μια μικρή περιέργεια γι’ αυτόν, νιώθεις να ενδιαφέρεσαι να τον γνωρίσεις περισσότερο και πριν προλάβεις να καταλάβεις τι καλά-καλά είναι αυτό που νιώθεις, σου έρχεται η ειδοποίηση ότι έχεις αίτηση φιλίας. Είναι εκείνος και σου ζητάει να γίνετε φίλοι. Είναι, πλέον, φανερό πως κι εκείνος ενδιαφέρεται να σε γνωρίσει περισσότερο και κάνει το πρώτο βήμα για να έχετε μια πιο άμεση επαφή.

Η αίτηση φιλίας του φυσικά και σε έχει χαροποιήσει, σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστή, κολακευμένη. Πριν, όμως, αποδεχθείς την αίτηση φιλίας του, πρέπει να σκεφτείς υπεύθυνα και ώριμα. Το Ίντερνετ και η επαφή και επικοινωνία μέσω των διαφόρων σελίδων κοινωνικής δικτύωσης κρύβουν πολλούς κινδύνους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κοπέλων και κοριτσιών που μπήκαν σε πραγματικούς μπελάδες –ακόμη και μέχρι σε σημείο του να κινδυνεύει η ζωή τους ή η σωματική τους ακεραιότητα- από μια στιγμή επιπολαιότητας κατά την οποία έκαναν ένα κλικ περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε.

Το να πεις «σιγά, ένας φίλος περισσότερο είναι και τίποτε άλλο», είναι το πιο ανώριμο πράγμα που μπορείς να σκεφτείς. Το Facebook δεν είναι διαγωνισμός συλλογής φίλων. Μην ξεχνάς ότι με όποιους αποδέχεται να γίνεις φίλη στο Facebook, τους παραχωρείς αυτόματα το δικαίωμα να μπουν στη ζωή σου. Ακόμη κι αν βάλεις όλες τις παραμέτρους που εσύ νομίζεις πως προστατεύεις την ιδιωτική σου ζωή, εκείνοι που είναι στο δίκτυο των φίλων σου έχουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες για σένα απ’ όσες εσύ νομίζεις ή μπορείς να φανταστείς. Φυσικά και όλοι ξέρουν ποια είσαι και πώς μοιάζεις, ενώ με τον καιρό από «ασήμαντες» ή σκόρπιες πληροφορίες που εσύ δίνεις, ή ακόμη και οι φίλοι σου, μέσω των ανανεώσεων στο status, των σχολίων στις φωτογραφίες, στα διάφορα μικρο-προγράμματα ή παιγνίδια στο Facebook ή σελίδες στις οποίες εγγράφεσαι ως φαν, κάποιος εντελώς άγνωστος σε σένα είναι σε θέση να γνωρίζει από το ποιο ζώδιο είσαι μέχρι ποιο είναι το αγαπημένο σου συγκρότημα κι από το ποιο είναι το αγαπημένο σου στέκι για καφέ μέχρι πού βρίσκεσαι ανά πάσα στιγμή.

Γι’ αυτό σκέψου διπλά πριν πατήσεις εκείνο το κουμπάκι που θα αποδεχθεί την αίτηση φιλίας από εκείνο το άτομο που μονοπωλεί το ενδιαφέρον και τις σκέψεις σου το τελευταίο διάστημα. Δεν θα σου στοιχήσει τίποτα αν αφήσεις την αίτηση να εκκρεμεί λίγες ώρες μέχρι να τσεκάρεις τις καλές προθέσεις του. Αφού έχετε κοινούς φίλους, ρώτησέ τους να σου μιλήσουν γι’ αυτόν. Μόνο από άτομα που εμπιστεύεσαι θα σχηματίσεις τη σωστή εικόνα γι’ αυτόν κι αν όντως ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα, ή αν θέλει απλά άλλη μια προσθήκη στη λίστα με τις κατακτήσεις του, ή ακόμη μια νέα «περιπέτεια» για την οποία θα κοκορεύεται στους φίλους του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>