Christina
No Comments

Όλα τα μυστικά για μακριά και εντυπωσιακά μαλλιά που όλες λατρέυετε!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ιοξ0ιξιοξοΌλα τα μυστικά για μακριά και εντυπωσιακά μαλλιά που όλες λατρέυετε!

Αναμφισβήτητα η πλειοψηφία των αντρών παραδέχεται ότι προτιμούν τα μακριά μαλλιά στις γυναίκες καθώς αποτελεί ένα χαρακτηριστικό γοητείας και αισθησιασμού. Τα μακριά και πλούσια υγιή μαλλιά αναδεικνύουν την θηλυκότητα της γυναίκας και τις προσδίδουν αυτοπεποίθηση. Πόσες φορές δεν έχετε θαυμάσει τα μακριά καλοσχηματισμένα μαλλιά στις φωτογραφίες με τα μοντέλα ή τα μακριά μαλλιά μιας φίλης σας ;Ωστόσο πολλές φορές υπάρχουν γυναίκες που προσπαθούν πολλά χρόνια να αποκτήσουν μια μακριά και πλούσια κόμη χωρίς όμως αποτέλεσμα .Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία εδώ σας προτείνουμε μερικά πολύτιμα μυστικά που θα σας οδηγήσουν στο πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Οι ειδικοί λένε ότι ο κύριος παράγοντας που καθορίζει τόσο την δομή της τρίχας όσο και το μήκος της είναι το DNA.Έτσι, λόγω της κληρονομικότητας, συμβαίνει κάποιες γυναίκες να διαθέτουν μακριά και υγιή μαλλιά σε αντίθεση με κάποιες άλλες που τα μαλλιά τους φθείρονται εύκολα και παραμένουν κοντά. Ακόμα όμως και αν το γενετικό σας παρασκήνιο δεν σας ευνοεί αρκετά σε σχέση με αυτό υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο για το μάκρος των μαλλιών.

Διατροφή και ύπνος: Όπως συμβαίνει με το δέρμα και το σώμα το είδος της διατροφής που ακολουθείτε καθώς και η ποιότητα του ύπνου που απολαμβάνετε διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην όψη και την υγεία των μαλλιών σας. Η σωστή διατροφή που τα περιλαμβάνει μια ποικιλία τροφίμων υπόσχετε θαυματουργά αποτελέσματα στον ρυθμό που μεγαλώνουν τα μαλλιά σας. Επιπλέον, επειδή το βασικό συστατικό της τρίχας είναι η κερατίνη που είναι ένα είδος πρωτεΐνης, θα πρέπει να εμπλουτίσετε την διατροφή σας με άφθονα ψάρια και πουλερικά. Αν δεν συμπαθείτε και τόσο το κρέας καλό θα ήταν να προτιμήσετε τα φασόλια, την σόγια και τα φιστίκια Βραζιλίας που είναι πλούσια στις πρωτεΐνες που χρειάζεστε. Ακόμα θα πρέπει να ενισχύσετε την καθημερινή σας διατροφή με βιταμίνες C και A που εμπεριέχονται ως επί το πλείστον στα φρούτα και τα λαχανικά. Τέλος, ο συνεχείς και ποιοτικός ύπνος θα σας κάνει να έρθετε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο!

Φροντίστε τα μαλλιά σας καταπολεμώντας την φθορά: Ίσως ο δεύτερος καθοριστικότερος παράγοντας, μετά την γενετική προδιάθεση, για το μήκος των μαλλιών. Είναι αυτονόητο ότι όσο πιο πολύ ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας με προϊόντα styling, βαφές και extensions όχι μόνο δεν θα μακρύνουν ούτε χιλιοστό αλλά και σε αυτό το μήκος που είναι θα φαίνονται άχαρα και κατεστραμμένα. Πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα προϊόντα που προστατεύουν τα μαλλιά σας και τα ενυδατώνουν σε βάθος. Μπορεί όμως να μην γνωρίζετε ότι οι σφικτές αλογοουρές, το συχνό λούσιμο και το συχνό βούρτσισμα είναι επίσης κακές συνήθειες που θα πρέπει να σταματήσετε αν θέλετε να φτάσετε στο επιθυμητό μήκος.

Η άσκηση πραγματικά βοηθά: H γυμναστική θα αποτελέσει σύμμαχο στην προσπάθειά σας να μακρύνετε τα μαλλιά σας. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η σωματική άσκηση αυξάνει την παραγωγή των κυττάρων οξυγονώνει το τριχωτό της κεφαλής αρματώνοντας έτσι σωστά την τρίχα.

Ο ψυχολογικός παράγοντας. Πέραν από τα θέματα που απαιτούν πρακτική εφαρμογή για να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα ο ψυχολογικός παράγοντας συμβάλει στην υγεία των μαλλιών και το μήκος τους. Το άγχος εμποδίζει την ανάπτυξη των μαλλιών σας το ίδιο και η κατάθλιψη. Καταπολεμήστε τέτοιου είδος ψυχοσωματικά προβλήματα γιατί καταστέλλουν την ανάπτυξη της τρίχας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>