Christina
No Comments

Γιατι το σεξ γίνεται καλύτερο όσο περνούν τα χρόνια

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ρυρυε3;υΓιατί το σεξ γίνεται καλύτερο όσο περνούν τα χρόνια

Ένας ακόμη μύθος που θέλει την σεξουαλικότητα στην φάση των 20 να βρίσκεται στο απόγειο της ακμής της καταρρίπτεται. Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιο πιθανό να έχουν πολλαπλούς οργασμούς από γυναίκες μικρότερης ηλικίας ενώ η πλειοψηφία αυτών παραδέχτηκε ότι το σεξ ήταν καλύτερο στα 40 παρά όταν ήταν 20.

Όσον αφορά τους άντρες μια έρευνα που διεξήχθη στην Νέα Υόρκη αποκάλυψε ότι οι άντρες έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση στο κρεβάτι μεταξύ των ηλικιών 50 με 69 ικανοποιώντας έτσι περισσότερο τις συντρόφους τους. Μπορεί ένας άντρας σε αυτό το ηλικιακό φάσμα να μην έχει τόσο συχνή στύση όσο ένας εικοσάρης αλλά έχει περισσότερη σιγουριά για τον εαυτό του πράγμα που κάνει το σεξ πιο διασκεδαστικό, λιγότερο αγχωτικό και περισσότερο απολαυστικό.

Από την πλευρά της γυναίκας το σεξ γίνεται πιο ωραίο μετά την ηλικία των 40. Είναι αλήθεια ότι μέσα από μια μακροχρόνια σχέση ,ιδιαίτερα συζυγική, η γυναίκα απελευθερώνεται και απολαμβάνει το σεξ με μεγαλύτερη ευχαρίστηση από ότι το περιστασιακό στην ηλικία των 20.Ίσως μια μακροχρόνια μονογαμική σχέση να φαντάζει κάπως βαρετή αλλά οδηγεί την γυναίκα σε ένα επίπεδο αυτογνωσίας με το πέρασμα των χρόνων .Έτσι η ώριμη γυναίκα των 40 και άνω ξέρει πλέον τι θέλει και το σημαντικότερο είναι ότι ξέρει πώς να το ζητήσει. Η ερεθιστική φαντασίωση του άγριου σεξ στην ηλικία των 20 έρχεται να ανυψώσει πλέον την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια ως το ελιξίριο της σεξουαλικής ικανοποίησης.

Τα ζευγάρια λοιπόν ωριμότερης ηλικίας πυροδοτούνται από συναισθηματικούς παράγοντες για να οδηγηθούν στην ερωτική πράξη. Είναι περισσότερο μιας σχέση αγάπης με αμοιβαία εμπιστοσύνη και επικοινωνία αυτό που λειτουργεί αποτελεσματικά. Επιπλέον τόσο η πολυετής εμπειρία όσο και η αποφυγή αποτυχημένων συμπεριφορών και στάσεων κάνει άντρες και γυναίκες καλύτερους εραστές με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουν περισσότερους οργασμούς. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά και η σεξολόγος Τρέισι Κοξ από το Λονδίνο το σεξ γίνεται καλύτερο με την εξάσκηση .Έτσι σε νεαρές ηλικίες το σεξ βρίσκετε περισσότερο στο στάδιο του πειραματισμού, σε μια διαδικασία ακόμα εκμάθησης. Ακόμα στις ηλικίες των 30 και των 20 γυναίκες και άντρες έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά από ανασφάλειες που σχετίζονται ως επί το πλείστον με την εξωτερική εμφάνιση( οι γυναίκες) και με τις σωματικές επιδόσεις(άντρες). Τα ζευγάρια της ώριμης ηλικίας απαλλαγμένα από τέτοιους είδους ανασφάλειες δρουν πιο απελευθερωμένα και ευσυνείδητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>