admin
No Comments

Αρώματα – οι 6 βασικές ομάδες αρωμάτων

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

perfumesΕπειδή το άρωμά είναι κάτι σαν την αόρατη προσωπική μας σφραγίδα, θα πρέπει το άρωμα που θα επιλέξουμε να φοράμε να μας εκφράζει απόλυτα. Ωστόσο, η επιλογή του σωστού αρώματος, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες, δεν είναι πάντα εύκολη. Χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Εμείς θα σας αποκαλύψουμε τις 6 πιο κοινές ομάδες αρωμάτων για να σας διευκολύνουμε στην αναζήτηση του τέλειου αρώματος!

 

- Τα λουλουδάτα αρώματα είναι η πιο ευρεία κατηγορία αρωμάτων. Βασικό συστατικό αυτών των αρωμάτων είναι διάφορα λουλούδια μεταξύ των οποίων κυρίως τα τριαντάφυλλα, τα άνθη πορτοκαλιάς, η βανίλια, το γιασεμί αλλά και κάποιες ποικιλίες ορχιδέων και λίλιουμ.

 

- Η oriental κατηγορία αρωμάτων είναι η επόμενη μεγαλύτερη κατηγορία και περιλαμβάνει έντονες συνθέσεις από μπαχαρικά, βάλσαμα, ρητίνες και κεχριμπάρια κάνοντας τα αρώματα αυτής της κατηγορίας πιο ζεστά και εξωτικά. Προτιμώνται κυρίως το χειμώνα γιατί είναι πιο βαριά.

 

- Η κατηγορία των εσπεριδοειδών περιλαμβάνει αρώματα από διάφορα φρούτα και κυρίως από λεμονιές, πορτοκαλιές και μανταρινιές. Η σπιρτάδα των φρούτων αυτών κάνει τα αρώματα αυτά πολύ αγαπητά στις γυναίκες καθώς δίνουν μια έντονη αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης. Φοριούνται ευχάριστα τους ζεστούς κυρίως μήνες του χρόνου.

 

- Στην επόμενη κατηγορία αρωμάτων υπό το όνομα «Chypre», όπως την ονόμασαν οι Γάλλοι, βρίσκουμε γήινα αρώματα που μυρίζουν ξύλο, μούσκλο κα περγαμόντο.

 

- Κι ενώ είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε πως τα χρώματα μπορεί έχουν κάποιο άρωμα, σε αυτήν την κατηγορία των «πράσινων αρωμάτων» βρίσκουμε αρώματα που μας θυμίζουν έντονα πεύκο, ιουνίπερο, φύλλα και βότανα. Εδώ υπάρχουν συχνά και νότες από λεβάντα και κακάο.

 

- Η «fougere» είναι η τελευταία κατηγορία αρωμάτων και είναι η πιο κοινή κατηγορία για τα ανδρικά αρώματα. Φυσικά και κάποια γυναικεία αρώματα έχουν τα χαρακτηριστικά αυτής της κατηγορίας. Τα «fougere» αρώματα τείνουν να έχουν ένα πιο σοφιστικέ χαρακτήρα και ως βάση τους έχουν τα βότανα και τις βρυώδεις φτέρες.

 

Ανακαλύψτε ποια κατηγορία είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις σας και την επόμενη φορά που θα θελήσετε να επιλέξετε ένα άρωμα θα μπορείτε, σύμφωνα με αυτό το διαχωρισμό, να αποκλείσετε τις κατηγορίες που δεν σας αρέσουν και να αναζητήσετε απευθείας αυτά τα λουλουδάτα, φρουτένια ή πιο γήινα αρώματα που σας ταιριάζουν καλύτερα!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>