admin
No Comments

Ψώνια από το διαδίκτυο

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

e-shopping

Tο online shopping είναι όπως το μπότοξ. Παλιά το κάνανε δυο-τρεις και το κρύβανε, τώρα το κάνουνε όλες και το περηφανεύονται.
- Καταπληκτική η Louboutin γόβα σου χρυσό μου! Κι εγώ την θέλω, αλλά δεν την βρήκα σε καμία μπουτίκ στην πόλη…
- Μα καλά, ακόμη λιώνεις τα τακούνια σου τριγυρνώντας απ’ το ένα μαγαζί στο άλλο; Κάτσε σπίτι και πιάσε το ποντίκι, χρυσή μου!

Απ’ το Ίντερνετ μπορείς πλέον να αγοράσεις τα πάντα. Από ρούχα και παπούτσια, μέχρι κραγιόν. Από φρέσκο ψωμί μέχρι κατσικίσιο τυρί από το Καμπεκού. Από τηλεοράσεις μέχρι τηλέφωνα. Από μαξιλαράκια για τον καναπέ μέχρι ολόκληρο σπίτι! Μάλλον γι’ αυτό το online shopping είναι τόσο δημοφιλές.

Στο Ίντερνετ, εμείς οι γυναίκες θα ενδιαφερθούμε για τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Θα μπούμε σε μια ιστοσελίδα με ρούχα και αξεσουάρ, θα δούμε κομμάτια που θα μας αρέσουν, θα τα δούμε φορεμένα απ’ το μοντέλο που τα προμοτάρει, θα δούμε πώς φοριούνται και με τι συνδυάζονται και θα κάνουμε ένα κλικ και στις τρεις εργάσιμες πάνω (τόσο πάει συνήθως), ο ταχυδρόμος θα κτυπήσει τρεις φορές για να μας παραδώσει το συστημένο…

Τώρα θα μου πεις, πώς θα ξέρουμε αν μας πηγαίνει και τι νούμερο μας κάνει… Μάλλον δεν έχεις συνειδητοποιήσει πως εμείς οι γυναίκες έχουμε αυτό το χάρισμα: ξέρουμε να υπολογίζουμε το μέγεθος των ρούχων και των παπουτσιών, όχι μόνο των δικών μας, αλλά και του συντρόφου μας, των παιδιών μας, της φίλης μας. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου και πολύ σπάνια θα πέσεις έξω. Κι άντε, έκανες λάθος στο νούμερο. Όλα τα sites προσφέρουν την υπηρεσία ‘returns’. Tους το επιστρέφεις και σου το αντικαθιστούν με το σωστό νούμερο. Κι αν δεν έχουν το νούμερο που σου χρειάζεται, ή θα σου επιστρέψουν τα χρήματά σου, ή θα σου δώσουν κουπόνι για ν’ αγοράσεις κάτι άλλο. Κανένα σοβαρό site δε θα σου φάει τα λεφτά σου.

Κι έτσι μπαίνουμε στο κεφάλαιο «κίνδυνος». Είμαι σίγουρη πως ξέρεις να ξεχωρίζεις τα ασφαλή «σοβαρά» sites, απ’ τους απατεώνες. Κι αν δεν σίγουρη, απλά μην αγοράσεις από εκεί. Μάθε, επίσης, πως τα «σωστά» sites, έχουν επίσης μια κατηγορία όπου αναφέρονται στους όρους αγοράς. Πριν αγοράσεις ο,τιδήποτε, ρίξε ένα βλέφαρο. Θα μάθεις τα κόστα αποστολής, πόσες μέρες χρειάζεται η παράδοση κ.λπ.

Ένα πράγμα μόνο πρέπει να προσέξεις στις online αγορές σου: δεν χρησιμοποιείς ποτέ την κανονική πιστωτική σου κάρτα. Πλέον όλες οι τράπεζες προσφέρουν κάρτες, που είναι ειδικές για τις αγορές στο διαδίκτυο. Ο ασφαλέστερος, όμως, τρόπος είναι το PayPal. Στα sites που αποδέχονται πληρωμές μέσω PayPal καλό είναι να ακολουθείς αυτήν την επιλογή, παρά να πληρώνεις με κάρτα.

Υπάρχουν, όμως, οι τρόποι να την «πάθεις», γι’ αυτό να θυμάσαι: να προτιμάς τα ευρωπαϊκα sites, όπου δεν πληρώνεις δασμούς. Για αγορές εκτός Ευρώπης πάντα θα πληρώσεις κάτι στο τελωνείο και τελικά, με τα έξοδα αποστολής και τους δασμούς, μπορεί να σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι. Επίσης, να θυμάσαι να τσεκάρεις πάντα τις ισοτιμίες συναλλάγματος. Υπάρχουν sites όπου μπορείς να κάνεις τις μετατροπές μ’ ένα κλικ.

Τέλος, να κάνεις πάντα τις αγορές σου από τον δικό σου προσωπικό υπολογιστή και ποτέ από κομπιούτερ όπου έχουν πρόσβαση άλλα άτομα, έτσι ώστε να διαφυλάξεις τα προσωπικά σου δεδομένα (και τον αριθμό αλλά και τον κωδικό της κάρτας σου!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>