admin
No Comments

Πολυάσχολες γυναίκες – κάντε την καθημερινότητά σας πιο εύκολη…

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

womanhouseΜαγειρεύετε, βάζετε πλυντήριο, καθαρίζετε το σπίτι, φροντίζετε τα παιδιά, τα πηγαίνετε στο σχολείο, πηγαίνετε για δουλειά όπου οφείλετε να είστε όμορφη και περιποιημένη, πρέπει να πάτε γυμναστήριο γιατί η καθιστική ζωή στο γραφείο τρέφει επιμελώς τους γλουτούς και οπίσθιά σας και το βράδυ επιστρέφετε στο σπίτι και ετοιμάζεστε για τη μάχη της επόμενης μέρας…όποια μέρα κι αν είναι αυτή (γιατί για τη νοικοκυρά, σύζυγο και μητέρα δεν υπάρχουν αληθινές αργίες…) και φυσικά πριν πέσετε για ύπνο καλό πρέπει να σκεφτείτε και κάτι όμορφο και τρυφερό να πείτε στο σύζυγό σας που δούλευε σκληρά, οκτώ ολόκληρες ώρες…

 

Κι αν αυτός ο τελευταίος υπαινιγμός σας φαίνεται πως στις γραμμές που ακολουθούν θα ξεκινήσει κάποια φεμινιστική εκστρατεία εναντίον των ανδρών, σφάλετε τα μέγιστα. Σε αυτό το άρθρο δεν θα βρείτε τίποτε λιγότερο κα τίποτε περισσότερο από την πραγματικότητα για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας-εργαζόμενης-μητέρας και συζύγου καθώς και μια και μοναδική υπενθύμιση για τις γυναίκες αυτές: μην ξεχνάτε τον εαυτό σας, κυρίες μου! Take a break και κάντε επιτέλους και κάτι για εσάς!

 

 

Εμείς σας δίνουμε 10 συμβουλές που θα κάνουν την καθημερινή σας ζωή πιο εύκολη! Η καλή οργάνωση θα σας λύσει τα χέρια και θα σας χαρίσει ένα μικρό προβάδισμα σε αυτήν την άνιση μάχη με το χρόνο… (όχι πως εάν η μέρα είχε περισσότερες ώρες θα μας έφτανα, αλλά λέμε τώρα…)

 

 

1) Ετοιμάστε το κολατσιό των παιδιών, το δικό σας και του συζύγου σας από το βράδυ της προηγούμενης μέρας. Τα πρωινά είναι πάντα δύσκολα και φρενήρη, ειδικά εάν πρέπει να ντύσετε και να πάτε τα παιδιά στο σχολείο.

 

2) Ποτέ μην πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ χωρίς τη λίστα με τα ψώνια που πρέπει να κάνετε. Γνωρίζοντας ακριβώς τι σας λείπει, εξοικονομείτε και χρόνο και χρήματα.

 

3) Προσπαθήστε να συνδυάσετε τις εξωτερικές δουλειές σας για να μην κάνετε άσκοπα δρομολόγια και χάνετε χρόνο στους δρόμους.

 

4) Κάθε αντικείμενο στο σπίτι θα πρέπει να έχει τη δική του θέση. Είτε πρόκειται για τρόφιμα, είτε για το πού θα βρίσκονται οι ομπρέλες, καθετί στο σπίτι θα πρέπει να έχει τη δική του καθορισμένη θέση. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να το βρει όποιος το αναζητά και το σπίτι θα δείχνει πιο συμμαζεμένο και καθαρό.

 

5) Τοποθετήστε στο δωμάτιό σας και στα υπνοδωμάτια των παιδιών ένα καλάθι για τα άπλυτα και ορίστε μια συγκεκριμένη ημέρα «πλυσίματος».Τοποθετώντας αυτά τα καλάθια απλύτων στα δωμάτια των παιδιών, μπορείτε να «εκπαιδεύσετε» τα παιδιά σας να βάζουν εκεί τα άπλυτά τους, ώστε να μην χρειάζεται να τα αναζητάτε εσείς σαν τρελή σε όλο το σπίτι όταν θα θελήσετε να βάλετε πλυντήριο.

 

6) Φροντίστε να έχετε πάντα αποθέματα σε κονσέρβες, γάλατα, οδοντόκρεμες, κτλ. γιατί σε κανέναν δεν αρέσει να επιστρέφει κουρασμένος από τη δουλειά και να πρέπει να ξαναβγεί για να φέρει χαρτί υγείας…

 

7) Σχεδιάστε από την προηγούμενη μέρα τι θα μαγειρέψετε την επόμενη. Έτσι θα ξέρετε ποια υλικά έχετε στο σπίτι και τι πρέπει να αγοράσετε επιστρέφοντας στο σπίτι. Μπορείτε να αποψύξετε κάποιο κρέας ή ψάρι για να είναι έτοιμο όταν γυρίσετε από τη δουλειά την επόμενη μέρα. Καθαρίστε και τις πατάτες αποβραδίς και αφήστε τις σε μια λεκάνη με νερό. Την επόμενη μέρα απλά βάζετε τις πατάτες και το αποψυγμένο κρέας ή ψάρι στο φούρνο και έτοιμο το φαγητό σε χρόνο ρεκόρ!

 

8) Μαγειρικά σκεύη και μπαχαρικά, τρόφιμα και πετσέτες κουζίνας, όλα τα αντικείμενα στην κουζίνα σας θα πρέπει να έχουν τη θέση τους. Έτσι θα τα βρίσκετε πάντα με εξαιρετική ευκολία…

 

9) Μας αρέσει να τα κάνουμε όλα μόνες μας γιατί θεωρούμε πως τα κάνουμε όλα καλύτερα. Όχι! Μάθετε να κάνετε διαμερισμό εργασιών κι ας είναι λιγότερο αστραφτερό το πάτωμα μετά το σφουγγάρισμα… Διδάξτε στους άλλους πώς να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού και κάποια στιγμή θα μάθουν να τις κάνουν σωστά!

 

10) Κάντε επιτέλους ένα διάλειμμα! Αφιερώστε 30 λεπτά από την ημέρα σας για να μην είστε ούτε η «μαμά τους», ούτε η «αγάπη του». Θα είστε μόνο εσείς για εσάς. Και μην διανοηθείτε να φτιάξετε τη ντουλάπα σας εκείνη την ώρα ή να βγείτε να πληρώσετε λογαριασμούς…εσείς για εσάς είπαμε…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>