admin
No Comments

Γυναίκες στην κορυφή

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

womantopΣε έναν επαγγελματικό κόσμο που μέχρι πρότινος ήταν πλασμένος αποκλειστικά για άντρες, μια γυναίκα δύσκολα μπορούσε να κατακτήσει την κορυφή. Μέχρι πριν από κάποια χρόνια οι γυναίκες έπρεπε να προσπαθήσουν πολύ για να αποδείξουν πως είναι ικανές για μια διευθυντική θέση ή για να κερδίσουν το σεβασμό των συνεργατών τους στον επαγγελματικό τους χώρο.

Σήμερα, στην εποχή της ισότητας των δυο φύλλων, οι γυναίκες μπορούν να κατακτούν την κορυφή του επαγγέλματός τους υιοθετώντας θετική στάση ζωής, σωστή και επαγγελματική συμπεριφορά και ορθολογική αντιμετώπιση των κρίσιμων καταστάσεων.

 

 

 

Ντυθείτε για να εντυπωσιάσετε

 

Η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μετρά και γι’ αυτό θα πρέπει πάντα η εμφάνισή σας να είναι όχι απλά προσεγμένη, αλλά σχεδόν εντυπωσιακή! Κάτι που ισχύει φυσικά και για τους άντρες.

 

Σαν γυναίκα θέλετε να σας λαμβάνουν σοβαρά υπόψη. Με το να ντύνεστε είτε πολύ προκλητικά είτε σαν τουρτίτσες με πολλά τούλια και φρού-φρούμάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα επιτυγχάνετε… Ντυθείτε ανάλογα με τις περιστάσεις και με το στυλ και τη φινέτσα σας θα καταφέρετε να κερδίσετε αυτό που θέλετε! Τα ταγέρ και τα κομψά φορέματα θα σας δώσουν αυτή τη φινέτσα που χρειάζεστε. Τα χρώματα και τα όμορφα υφάσματα θα ολοκληρώσουν την εικόνα σας. Συνοδεύεστε το σύνολο με τη σωστή τσάντα, τα κατάλληλα παπούτσια και αξεσουάρ. Τολμήστε ένα σικάτο σύνολο ακόμη κι αν αυτό είναι σε έντονο κίτρινο χρώμα για παράδειγμα και δεν θα βγείτε χαμένες!

 

 

Πείτε ανοιχτά τη γνώμη σας

 

Στον ανδροκρατούμενο κόσμο οι γυναίκες συχνά επιλέγουν να μην εκφράζουν ανοιχτά τη γνώμη τους και προτιμούν να διατηρούν ένα πιο χαμηλό προφίλ στη συμπεριφορά τους. Αντιλαμβάνεστε πως αυτό δεν έχει καμία λογική, καθώς κι εσείς έχετε ιδέες, προτάσεις, λύσεις και αντιρρήσεις για θέματα που αφορούν τη δουλειά σας. Γι’αυτό μην φοβάστε να πείτε ανοιχτά τη γνώμη σας!

 

Μοιραστείτε τις σκέψεις και τη γνώμη σας και συνεισφέρετε δραστικά στις εταιρικές συνεδριάσεις. Πάρτε πρωτοβουλίες και προωθήστε τις ιδέες σας. Κάντε την παρουσία σας αισθητή χωρίς υπερβολές όμως. Να είστε δυναμική, αλλά όχι επιθετική. Σε κανέναν δεν αρέσει μια επιθετική συμπεριφορά και ειδικά στους άντρες! Μιλήστε όταν έχετε κάτι ουσιαστικό να πείτε. Μην μιλάτε απλά για να μιλάτε γιατί έτσι θα ντροπιαστείτε και θα φανείτε επιπόλαιη.

 

 

 

Αφήστε τους συναισθηματισμούς κατά μέρος.

 

Ένας λόγος για τον οποίο οι άντρες συχνά δεν επιθυμούν να δουλεύουν με γυναίκες είναι επειδή εκείνες είναι συχνά περισσότερο συναισθηματικές παρά λογικές στις αποφάσεις τους. Και φυσικά όταν έχετε μια περίοπτη θέση σε έναν ανταγωνιστικό κλάδο, τότε, οι όποιοι συναισθηματισμοί ενδέχεται να στραφούν εναντίον σας.

 

Μην υποκύπτετε σε χαλεπά συναισθήματα οργής, απογοήτευσης ή θυμού. Εάν θέλετε να ξεσπάσετε ή να κλάψετε, φροντίστε να το κάνετε ιδιαιτέρως απουσία οποιουδήποτε άντρα συναδέλφου σας. Κοντρολάρετε τα συναισθήματά σας γιατί η κλαψιάρα γατούλα του γραφείου δεν είναι το στέλεχος που θα πάρει την επόμενη προαγωγή!

 

Στην πραγματικότητα είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα σε έναν κόσμο πλασμένο για άντρες…αλλά όπως και καθετί άλλο στη ζωή όλα είναι θέμα επιβίωσης. Μόνο οι πιο ικανοί επιβιώνουν και οι ακόμα πιο ικανοί είναι εκείνοι που θα ξεχωρίσουν και θα πετύχουν στη ζωή τους. Αφού ξέρετε ότι έχετε τις ικανότητες, αποκαλύψτε τις και σύντομα θα βρεθείτε στην κορυφή πριν καν το καταλάβετε!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>