admin
1 Comment

Εξωσυζυγικη Σχεση

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

εξωσυζυγικη σχεσηΜια εξωσυζυγική σχέση μπορεί να προκαλέσει τεράστια ζημιά σε ένα ζευγάρι και στο σημερινό κόσμο όπου είναι τόσο δύσκολο να βρεις μια σχέση που να αξίζει, το να καταστρέψεις έναν δεσμό απατώντας το έτερο σου ήμισυ είναι απλά λάθος.  Μελετώντας τις συνθήκες που το ευνοούν, τις συνέπειες και πως αντιμετωπίζεται, μπορεί κάποιος να είναι καλύτερα προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο γεγονός ή και να το αποφύγει.

Δυστυχώς οι πιθανοί λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον σε εξωσυζυγική σχέση είναι πολλοί. Ο άνθρωπος λειτουργεί πολύπλοκα και κάθε περίπτωση απιστίας μπορεί να οφείλεται σε τελείως διαφορετικούς λόγους. Σε όλες τις περιπτώσεις αποφεύγεται όμως και σε καμία περίπτωση ο λόγος δεν δικαιολογεί την πράξη. Μερικοί απατούν επειδή η υφιστάμενή τους σχέση δεν τους γεμίζει, μερικοί επειδή δεν έχουν την αίσθηση της τιμής και άρα είναι μικρό το εμπόδιο, μερικοί νιώθουν ότι χρειάζονται κάτι συναρπαστικό και ενθουσιώδες, κάποιοι απλά δεν μπορούν να αρνηθούν λόγω εγωισμού, κάποιοι αντιθέτως έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και πιστεύουν πως μια τέτοια σχέση μπορεί να τους βοηθήσει ενώ υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι. Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει κάτι κοινό, κάποιος συνάπτει μια εξωσυζυγική σχέση νομίζοντας ότι αυτή θα του λύσει τα προβλήματά του.

Τα προβλήματα όμως αρχίζουν μετά τη σύναψη μιας τέτοιας σχέσης και ακόμα και ένα διαζύγιο δεν είναι λύση. Στο διαζύγιο δεν υπάρχουν νικητές και το βάρος μιας τέτοιας κατάληξης πέφτει στα παιδιά. Όταν κάποιος χρησιμοποιεί το μυαλό του προτού προβεί σε ενέργειες που δεν έχουν επιστροφή, μπορεί να σώσει τον εαυτό του από πολλούς μπελάδες. Είναι εκπληκτικό το πόσο μπορεί να βελτιωθεί η ζωή μας όταν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και τον σύντροφό μας, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία για τη σύναψη μιας εξωσυζυγικής σχέσης. Ακόμη και η τρίτη επιλογή, να μην κάνουμε τίποτα για το πρόβλημα και να το αγνοήσουμε είναι αδύνατο να συγκριθεί ως προς τα αποτελέσματά της.

Οι σχέσεις είναι από τα πολυτιμότερα στοιχεία της ζωής μας και τους αξίζει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια. Μια εξωσυζυγική σχέση δεν θα χρειαζόταν να γίνεται στα κρυφά και να συνοδεύεται από τόσες πολλές τύψεις αν ήταν κάτι το καλό!

One Response to Εξωσυζυγικη Σχεση

 1. Αν ειναι πραγματικά αδιαβάθμητη αναγκη , η ποικιλία των αιτίων που “σπρώχνουν’ ένα ζευγαρι σε μια ουτοπική ίσως , αλλά ρεαλιστικότατη αμφισβήτηση μιας υπάρχουσας σχέσης, οφείλεται στο γεγονός ότι πρωτο ρόλο παίζει η ίδια η ανθρώπινη φύση !
  Αν αναρωτηθείτε σαν γυναίκες η άνδρες, πιο ειναι το πιο σημαντικό ανθρώπινο όργανο, οι πιο συχνές απαντήσεις των ειδικών, ειναι η καρδιά , ο εγκέφαλος και το συκώτι .
  Όλοι όμως σφαλετε !
  Γιατί ένας ασυνείδητος μηχανισμός στο συλλογικό σας ασυνείδητο , εχει μεταφέρει την σημαντικότητα του φαινόμενου της ζωης , στην διατήρησή του , απαγορεύοντας ασυνείδητα την ερώτηση να φτάσει στον εγκέφαλο σας , θέτοντας σε αμφισβήτηση μια κρυφή αλήθεια !
  Ότι για να πεθάνει καποιος , πρέπει πρώτα να γεννηθεί !
  Δεν ειναι λοιπόν καθόλου τυχαίο, ότι αν ρωτήσουμε πάλι γυναίκες η άνδρες που ζουν σήμερα γύρω μας , αν η οικογένεια ειναι φυσικός τρόπος ζωης , πάνω απο το 99% θα μας απαντήσουν πως ναι !
  Δεν ειναι καθόλου τυχαίο πως το τελευταίο βιβλίο που άφησε ατελείωτο μαλιστα , ο Σιγμουντ Φρόιντ , αφορά το Ανκ το “κλειδί της ζωης ” που ειναι ευρέως γνωστό σήμερα σαν το γυναικείο σύμβολο!
  Γιατί ακόμα μια φορά κανουμε ασυνείδητα λάθος !
  Η οικογένεια καταγράφεται τόσο απο την ομηρική ποίηση , οσο και την Βίβλο μόλις 3000 χρονια απο την επιστημονικά προσδιοριζόμενη εκκίνηση της ανθρώπινης συνείδησης, που σήμερα τοποθετείται πριν απο 100.000 χρονια …
  Επί 97000 χρονια , οι άνθρωποι ζούσαν κοινοβιακά , σε μια ομάδα η οποία αναγνώριζε φυσικά την ηγεσία στις γυναίκες, απλά γιατί όλοι αγνοούσαν τον ρόλο της σεξουαλικοτητας στην αναπαραγωγή !
  Δεν ήταν λοιπόν καθόλου άστοχη η διαπιστωση του Φρόιντ, ότι οι γυναίκες ειναι πιο ευάλωτες απο τους άνδρες στην υστερία [ψυχικό νόσημα ] , αρκεί να δει νοερά τον τρόπο που ζούσαν πριν απο 4000 χρονια στην Σαντορίνη μέσω των τοιχογραφιών της θήρας !
  Ο βαθμός προσαρμογής στα κοινωνικά , οικογενειακά και επαγγελματικά καθήκοντα μιας γυναίκας σήμερα , η σύγκρουση ανάμεσα στα οικογενειακά στερεότυπα και την ατομική φιλοδοξία
  για αναγνώριση σαν άτομο , σαν γυναικα , σαν ισότιμο άνθρωπο με τον άνδρα, φέρνουν τρομακτική πίεση ανάμεσα στο συναίσθημα και την λογική και πολύ συχνα , ακόμα και στην πιο όμορφη και ιδανική φαινομενικα σχέση , κρύβονται εσωτερικές ανάγκες εξασφάλισης και ισορροπίας ,ανάμεσα σε συγκρουόμενες ανάγκες , που συχνα ειναι εντελώς αντίθετες με εκείνες των ανδρών !
  Η ταχύτατη αναπτυξη των σαιτ σχέσεων, ανάμεσα στα 2 φύλα σε ολο τον πλανήτη , αποκαλύπτει ένα κοινωνικό πρόβλημα που σε μια 10ετια βρίσκει μόνο 1/2 ζευγάρια που έδωσαν υπόσχεση αιωνιότητας της αγάπης τους μαζί .
  Επανδρωμένα σήμερα με τεράστιο υλικό αξιολόγησης της προσωπικοτητας , της σεξουαλικοτητας , των ενδιαφερόντων, αλλά και της ζωδιακής σύγκλισης, προσφερουν ένα καλά μελετημένο, επιστημονικής σύλληψης και εφαρμογής, περιβάλλοντος, σε εικονική πραγματικότητα, για να απορροφήσει τους κραδασμούς στα θεμέλια της οικογενείας και μέσω της αυτογνωσιας πρωτίστως , να δώσει τα φώτα στο άτομο να βρει μόνο του την ευτυχία, προσδιορίζοντας με την λογική κυρίως τις προτεραιότητες , ανάμεσα απο συγκρουόμενες συχνα ανάγκες και παρορμήσεις .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>