admin
No Comments

Η παραμονή του γάμου

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

bri«Αύριο γάμος γίνεται σε ωραίο περιβόλι». Ωραίο ή άσχημο το περιβόλι ένα είναι το θέμα. Ο γάμος που γίνεται. Ένα μυστήριο σύμφωνα με τη θρησκεία και ένα μείγμα απίστευτων συναισθημάτων σύμφωνα με τη ζωή.  Είναι απερίγραπτο αυτό που νιώθει κανείς όταν έρχεται η ώρα να παντρευτεί. Το άτομο που θα ανεβεί μαζί του τα σκαλιά της εκκλησίας θα είναι και αυτό που θα τον συντροφεύει στην υπόλοιπη του ζωή (τις περισσότερες φορές… ). Πολλά είναι και τα συναισθήματα μας και οι σκέψεις κατά την παραμονή του γάμου. Θετικά αλλά και πολλές φορές αρνητικά…

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω με λόγια πόσο ευτυχισμένη ήμουν την παραμονή του γάμου μου. Το όνειρο της ζωής μου να παντρευτώ τον Χρυσόστομο έπαιρνε σάρκα και οστά. Και  φυσικά αυτή τη μέρα όπως και τις υπόλοιπες ήθελα να τις περάσω με τις κολλητές μου. Έτσι, ήρθαν όλες σπίτι μου. Ξενυχτισμένες και ταλαιπωρημένες από το μπάτσελορ της προηγούμενης μέρας, αράξαμε στον καναπέ. Είδαμε φωτογραφίες από παλιά πίνωντας κρασάκι. Άλλωστε τον Χρυσόστομο τον γνωρίζω από το Γυμνάσιο. Μας πήρε όλες ο ύπνος στον καναπέ. Ήταν πολύ ωραία νύχτα».Τα λόγια αυτά ανήκουν στη Στέλλα από τον Εύοσμο. Μια κοπέλα ρομαντική που απόλαυσε με τον καλύτερο τρόπο την παραμονή του γάμου της. Με τα αγαπημένα της πρόσωπα, δηλαδή τις φίλες της.

Ας δούμε τι έχει να πει όμως και ο Χρυσόστομος από την Καλαμαριά για την παραμονή του γάμου του: «Μία μέρα πριν το γάμο ήμουν εντελώς κομμάτια. Δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου. Την προηγούμενη βγήκαμε με τους κολλητούς μου για το μπάτσελορ. Ήταν πολύ ωραία, αλλά ήπιαμε τόσο πολύ που την παραμονή του γάμου μου το μόνο που ήθελα να λιώσω στο κρεβάτι μου. Να ξεκουραστώ για να είμαι φρέσκος στην ημέρα της ζωής μου. Και αυτό έκανα. Έλιωσα στον ύπνο».

Υπάρχουν όμως και οι “επικίνδυνοι”, όπως είναι ο Κώστας από τη Νάουσα που κόντεψε να χωρίσει ανήμερα του γάμου του: «Δύο μέρες πριν το γάμο κάναμε το μπάτσελορ αλλά και την παραμονή ήταν ακόμα χειρότερα. Βγήκα για ένα ποτό με τον κολλητό μου που έγινε και κουμπάρος και μας βρήκε το πρωί να έχουμε πιει το βόσπορο. Ξύπνησα μισή ώρα πριν το γάμο και αντί να αργήσει η νύφη άργησα εγώ. Ευτυχώς, δεν με χώρισε στην εκκλησία (γέλια). Αλλά ακόμα μου το χτυπάει. Και θα το κάνει για πάντα πιστεύω». 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>