admin
No Comments

Πεθαίνω για σένα, από την Ελένη Ράντου

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

petheno

Ως ηθοποιός σε κάθε της δουλειά αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία και με τον καλύτερο τρόπο πως αποτελεί σταθερή αξία στο χώρο όντας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της γενιάς της, στο θέατρο, την τηλεόραση, αλλά και τον κινηματογράφο με πρόσφατο δημιούργημα της το «Πεθαίνω για σένα».Ο λόγος για την πολυτάλαντη Ελένη  Ράντου που εκτός από τις ικανότητες της στην ηθοποιία τα τελευταία χρόνια ξεδιπλώνει τις αρετές της και στο σενάριο.

Από τις 13 Νοεμβρίου προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες το «Πεθαίνω για σένα» σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραπαναγιώτη με την Ελληνίδα ηθοποιό που πρωταγωνιστεί στην ταινία,  να βάζει την προσωπική της σφραγίδα στο σενάριο σε συνεργασία με φον Φίλιππο Δεσύλα.

Κωμωδία βασισμένη στο επιτυχημένο θεατρικό έργο «Μαμά μην τρέχεις» της Ελένης Ράντου. Μάλιστα το έργο ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία για τρεις χρονιές (2002-2005) τόσο σε Αθήνα όσο και Θεσσαλονίκη με ρεκόρ εισιτηρίων.

Έτσι, το «Πεθαίνω για Σένα» συνεχίζει στο δρόμο που άνοιξαν τα «Μια Μέλισσα Τον Αύγουστο» και «Μόλις Χώρισα» μιμούμενο την επιτυχημένη πρακτική της μεταφοράς θεατρικών έργων στον κινηματιγράφο.

Το στόρι…; Μια συνηθισμένη ελληνική οικογένεια ταλαιπωρείται από τον έρωτα με τα τρίγωνα και τα… τετράγωνα να δίνουν και να πέρνουν. Η Ζωή (Ελένη Ράντου) πρώην επαγγελματίας χορεύτρια διδάσκει πλέον σε σχολή χορού και ο γιος της Bαγγέλης (Νεκτάριος Λουκιανός) που… ψάχνεται ερωτικά αποτελούν και τις δύο πλευρές ενός από τα τρίγωνα.

Ο Λουκάς, πατέρας και σύζυγος (Φάνης Μουρατίδης) είναι τροχονόμος στο επάγγελμα με… ψώνιο του τη στιχουργική. Τραγική είρωνεία; Πηγή έμπνευσης είναι ο εραστής της γυναίκας του Αποστόλης (Σήφης Πολυζωίδης) με τους δύο άντρες να αποτελούν τις δύο πλευρές ενός άλλου τριγώνου.

Το… πεντάγωνο των πρωταγωνιστών στο «Πεθαίνω για σένα» συμληρώνει η αειθαλής Μάρθα Καραγιάννη που υποδύεται μια κουφή γιαγιά που μάλλον είναι η μόνη που… ακούει τη μπόρα που έρχεται. Όλοι τους με κοινό στοιχείο αναζήτησης την αγάπη μπλέκονται σε μια ανατρεπτική ιστορία δολοφονικής αγάπης και ακατάπαυστου τρυφερού μίσους.

Το μπάχαλο κορυφώνεται με έναν απροσδόκητο θάνατο. Θάνατος ή φόνος;

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Ελένη Ράντου, με τους Φάνη Μουρατίδη, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Νεκτάριο Λουκιανό, Ευγενία Δημητροπούλου και στο ρόλο της γιαγιάς  η Μάρθα Καραγιάννη.

Όπως σε όλες τις ελληνικές ταινίες έτσι και στο «Πεθαίνω Για Σένα» πλήθος είναι των γνωστών ηθοποιών που περνάνε από το πανί. Ανάμεσα σε αυτούς ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, η Μαρία Σολωμού, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και ο Ορφέας Αυγουστίδης (σε ρόλο τσολιάδων) και τέλος οι Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Μαργαρίτης.

Απολαυστικό το soundtrack του «Πεθαίνω για σένα» με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε ένα πρωτότυπο ταγκό. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>