Ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα
Υλικά
1 κιλό ώριμες ντομάτες
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
1 ματσάκι βασιλικό
400 γρ. Ριγκατόνι
200 γρ. Μοτσαρέλα
Αλάτι, μάυρο πιπέρι.
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίσουμε και αφαιρούμε τους σπόρους. Στην συνέχεια τις πολτοποιούμε με το μπλέντερ.
Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Σβήνουμε με το ξύδι προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 15 λεπτά.
Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε. Κοβουμε την μοτσαρέλα σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβουμε το βασιλικό και τα προσθέτουμε στη σάλτσα ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε.
Μοιράζουμε τα ριγκατόνι σε τέσσερα πιάτα, περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε.
Θα ήθελα να μάθω γιατί βγάζουμε τους σπόρους από τις ντομάτες