admin
No Comments

Μικρά μυστικά για τη διαμόρφωση του κήπου σας

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

gardΗ διαμόρφωση ενός κήπου είναι μια διασκεδαστική αλλά και χρονοβόρα δραστηριότητα στην οποία θα πρέπει να αφιερώσετε ενέργεια και χρήματα. Προτού προσλάβετε κάποιον επαγγελματία κηπουρό για τη διαμόρφωση του κήπου σας, βρείτε εδώ μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα!

 

1.Αφιερώστε λίγο χρόνο για σκεφτείτε πως ακριβώς θα θέλατε να είναι ο κήπος σας, αναλογιστείτε, δηλαδή, ποιο θα θέλατε να είναι το στυλ και η αρχιτεκτονική του κήπου σας. Θέλετε να υπάρχει και κάποιος ειδικός χώρος αναψυχής όπως μια μεγάλη τραπεζαρία ή μια αιώρα; Θα δημιουργήσετε χώρο barbeque ή κάποιο ειδικό χώρο για να παίζουν τα παιδιά σας; Θα υπάρχει κάποια λιμνούλα ή κάποια πισίνα στον κήπο; Σκεφτείτε επίσης ποια φυτά και λουλούδια σας αρέσουν περισσότερο και αν θα θέλατε δέντρα και θάμνους στον κήπο σας. Επικεντρώστε την προσοχή σας στα σημεία του κήπου όπου σκοπεύετε να περνάτε περισσότερη ώρα…

 

2. Εάν σκέφτεστε να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία κηπουρό, ξανασκεφτείτε το!

Γιατί εάν ο κήπος σας δεν είναι πολύ μεγάλος, μπορείτε να πάρετε ιδέες για την αρχιτεκτονική και τη διαμόρφωσή του από το internet ή τα θεματικά περιοδικά που είναι αφιερωμένα αποκλειστικά στη διαμόρφωση εξωτερικών χώρων. Εκεί είναι σίγουρο πως θα βρείτε έξυπνα σχέδια και ιδέες για τον κήπο σας όποιο σχήμα κι αν έχει! Κατά αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα γλιτώνοντας τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία κηπουρού, οι γνώσεις του οποίου, όμως, θα σας είναι απαραίτητες, εάν οι εξωτερικοί σας χώροι δεν είναι ομοιόμορφοι ή δεν εκτείνονται σε επίπεδη γη. Σε αυτήν την περίπτωση καλό θα ήταν να προσλάβετε εξ αρχής κάποιον ειδικό στη διαμόρφωση εξωτερικών χώρων για να αποφύγετε τα περιττά έξοδα και τα λάθη που ενδέχεται να κάνετε εάν ενεργήσετε μόνοι σας.

 

3. Το γενικότερο στυλ του κήπου σας θα πρέπει να δένει και με το στυλ και την αρχιτεκτονική του σπιτιού σας. Εάν μένετε σε ένα παραδοσιακό πέτρινο σπίτι στην εξοχή, ένας υπερβολικά επίσημος κήπος με εξωτικά λουλούδια και τροπικά δέντρα μάλλον θα έμοιαζε παράταιρος στο όλο σκηνικό και το περιβάλλον τοπίο. Λάβετε επίσης υπόψη σας τους καθημερινούς ρυθμούς της ζωής σας, καθώς και τι είναι αυτό που πραγματικά σας ευχαριστεί να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας. Σας αρέσει πραγματικά να φροντίζετε τις τριανταφυλλιές και να κλαδεύετε θάμνους; Εάν αγαπάτε την κηπουρική και τη βλέπετε ως μια αγχολυτική, χαλαρωτική ασχολία, τότε φυτέψτε όσα είδη λουλουδιών και φυτών αγαπάτε και σίγουρα με τη φροντίδα που θα τους δώσετε, θα δημιουργήσετε έναν πανέμορφο κήπο! Εάν πάλι η κηπουρική είναι για εσάς κάτι σαν το…πλέξιμο και στον ελεύθερο χρόνο σας προτιμάτε να κάνετε ηλιοθεραπεία σε κάποια παραλία, τότε επιλέξτε να διαμορφώσετε τον κήπο σας με πολύ γκαζόν, απλά φυτά και λουλούδια που δεν θα χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και ενασχόληση.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>